Loading... Please wait...

Newsletter


Cum intretin bateria laptopului


Sfaturi pentru o utilizare eficienta si ecologica a bateriei de laptop:

 
  • Diminueaza intensitatea ecranului! - Scade intensitatea iluminarii display-ului pana la un nivel minim tolerat de tine. Cea maimare parte din energia bateriei este consumata pentru ilumarea display-ului! De asemenea, seteaza widows-ul sa opreasca ecranul laptop-ului dupa cateva minute de inactivitate.

  • Deconecteaza perifericele! - Mouse-ul, tastatura laptop numerica sau webcam-ul au nevoie de energie. Incearca sa le deconectezi sau sa le folosesti cat mai putin.

  • HDD, nu DVD! - Incearca sa folosesti unitatea DVD cat mai putin! Copiaza-ti datele pe HDD-ul laptop-ului inainte sa il scoti de la incarcat. Nu tine discul in unitatea DVD a laptop-ului. Acesta consuma mai mult decat crezi!

  • Esti conectat? - Daca nu ai nevoie de o conexiune wireless, dezactiveaza-ti placa wireless! Majoritatea notebook-urilor au un buton dedicat acestei operatiuni. Procedeaza la fel si cu modulul bluetooth!

  • Esti compatibil? - Foloseste incarcatoare de laptop care respecta specificatiile producatorului! Te va scuti de probleme in viitor si bateria laptop-ului iti va multumi!

  • Frige? - Lasa-l sa respire! Nu acoperii fantele de aerisire si nu pune laptop-ul pe suprafete moi gen perne, paturi etc.. Un cooler de laptop consuma mai putin si raceste mai eficient daca are libertate de miscare.

 

Ti-au placut aceste informatii?
Da-le mai departe pe FaceBook si Twitter!

Share    Bloguri, Bloggeri si Cititori