Loading... Please wait...

Newsletter


Evolutia vanzarilor de laptopuri

Postat in data de 4th May 2011 @ 10:58 PM

 

Evolutia vanzarilor de laptop-uri 2008-2011


2008 - In 2008 vanzarile de laptop-uri au depasit pentru prima oara vanzarile de PC-uri

Vânzările de calculatoare portabile au depăşit pentru prima dată în istorie pe cele de calculatoare de birou , în al treilea trimestru înregistrându-se o creştere cu 40%R a livrărilor de laptopuri şi un recul de 1,3% al PC-urilor.


Analiza are în vedere comparaţia cu anul trecut, în al treilea trimestru din acest an a ajuns la 38,6 milioane de notebook vândute faţă de 38,5 milioane PC.
Oricum, topul primilor cinci producători mondiali de PC nu s-a schimbat cu HP fiind pe primul loc (18,8%)- circa 15 milioane unităţi, apoi Dell (13.9%), Acer (12.2%), Lenovo (7.5%) şi Toshiba (4.4%). În schimb Acer a înregistrat o creştere cu 79% graţie notebook-ului său Acer Apsire.
Apple a pierdut circa o jumătate de punct din cota de piaţă comparativ cu trimestrul doi şi se plasează pe locul şapte în vânzările mondiale, cu 3,2 din piaţă. Antena3.ro



2011 - In 2011, un sfert din vanzarile de IT sunt reprezentate de vanzarile de laptop-uri

 

Computerele portabile vor genera si in acest an grosul vanzarilor pentru eMag si pcFun, cei mai mari retaileri IT&C din Romania, au declarat joi in cadrul sedintei deschise de redactie ZF Expert managerii celor doua companii.

"Pentru acest an estimam ca rulajele cele mai mari vor fi realizate din vanzarea de laptopuri, in timp ce pe segmentul de netbook-uri va trebui sa vedem care va fi impactul tabletelor", a spus Radu Apostolescu, directorul de marketing al eMag, cel mai mare retailer IT&C de pe piata, cu afaceri estimate la 100 mil. euro anul trecut. 

"Ne asteptam la volume ridicate si pe telefoane mobile inteligente, dar inregistram cresteri si pe segmentul de electronice si electrocasnice. E mai dificil sa livrezi un frigider decat un televizor, dar lucrurile au inceput sa mearga foarte bine si pe acest segment", a adaugat el, citat de Ziarul Financiar.

"Notebook-urile vor fi principalul motor de crestere in online si IT&C", a declarat si Marius Ghenea, care estimeaza ca ponderea laptopurilor va fi si in acest an de aproximativ 30% din cifra de afaceri a Fit Distribution.