Loading... Please wait...

Newsletter


Cum alegi producatorul potrivit cand investesti intr-un laptop?

Postat in data de 1st Oct 2018 @ 5:34 PM

Un laptop trebuie sa fie suficient de compact pentru a il putea purta cu usurinta peste tot, dar suficient de versatil pentru a putea rula aplicatii exigente.

 

El devine cel mai bun prieten al tau atat cand vine vorba despre munca, cat si despre petrecerea timpului liber. In timp ce tabletele si smartphonuri-le sunt destul de populare, oamenii isi dau seama ca totusi multe aplicatii ruleaza mai bine pe laptop. 

 

 Atunci cand vine vorba de alegerea unui laptop, pe piata exista o mare varietate de dimensiuni, caracteristici si preturi, ceea ce transforma alegerea unui laptop intr-o provocare. De aceea, trebuie sa iti dai seama cu exactitate exact ce anume ai nevoie. Unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea producatorului potrivit, deoarece un laptop este o investitie serioasa, de viitor. 

 

 Cum alegi producatorul potrivit cand investesti intr-un laptop?

 

 In general, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca este indicat sa te orientezi catre o companie cunoscuta pentru calitatea ei. Poti intreba prieteni sau specialistii in domeniu ce producatori recomanda, ori te poti baza pe propria experienta: daca de-a lungul timpului a existat o firma de care esti multumit, sfatul nostru este  sa apelezi tot la ea atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop. De asemenea, foarte important este sa citesti recenzii comparative pentru diversi producatori de top, pentru a iti da seama exact ce spun specialistii despre fiecare in parte.

 

Poate ca esti interesat sa achizitionezi un laptop doar pentru a te juca sau pentru a te uita la filme, nu pentru a munci pe el. In acest context exista anumiti producatori care comercializeaza laptopuri special concepute pentru astfel de task-uri. Ori poate te intereseaza capacitatea laptopului de a fi transportat cu usurinta si vrei sa te orientezi catre producatori care comercializeaza laptopuri extrem de portabile si robuste.

 

Inainte de a alege producatorul, trebuie insa sa iti raspunzi la o intrebare esentiala: doresti sa operezi pe platforma Mac, Windows sau OS? Aceasta nu este o intrebare la care poti raspunde usor, mai ales daca nu esti familiarizat atat de mult cu Mac. Cele mai multe laptopuri vin cu unul dintre cele trei sisteme de operare: Windows, Chrome OS sau MacOS (numai pentru MacBooks). Alegerea celei potrivite este o preferinta personala. Dupa ce ai ales platforma care ti se pare cea mai potrivita pentru ce asteptari ai tu de la laptop, trebuie sa te decizi daca doresti sa achizitionezi un laptop “hibrid”.  Multe laptopuri se incadreaza in categoria dispozitivelor hibride, 2 in 1, care pot comuta intre modul traditional de clapeta, modul tableta, precum si alte moduri. 

 

Dupa ce ai luat si aceasta decizie, urmeaza cercetarea pietei, sfatuirea cu prietenii ori specialistii in care ai incredere si parcurgerea anumitor recenzii, pana cand gasesti acel producator care sa rezoneze cu ce asteptari ai tu de la un laptop. Nu este de ajuns sa alegi un producator, trebuie sa gasesti si marca potrivita comercializata de acesta. Aici poti avea in vedere marimea laptopului, calitatea tastaturii si a ecranului. 

 

Speram ca ti-am fost de ajutor!