Loading... Please wait...

Newsletter


Cat de usor se deterioreaza balamalele unui laptop?

Postat in data de 24th Sep 2018 @ 12:02 PM

Robustetea si portabilitatea unui laptop (ca avantaje esentiale fata de un calculator personal) pot fi adesea autenuate de delicatetea lui. Daca un computer personal de obicei are o “durata de viata” mai mare decat cea mentionata in garantie fara ca hard-diskul, tastatura sau monitorul sa necesite inlocuire, in privinta unui laptop, balamalele acestuia fac parte din componentele foarte sensibile.

 


Balamalele sufera cea mai mare uzura (pe langa tastatura). Ele se pot deteriora pe masura ce laptopul devine tot mai vechi. 

 

Iata care sunt principalele aspecte care pot conduce la deteriorarea balamalelor unui laptop!

 

Constructia acestora



Balamalele pentru laptop sunt fabricate din aliaje metalice. Acestea nu sunt deosebit de durabile, iar in cursul ciclului de viata al unui laptop, deschiderea si inchiderea repetata pot provoca uzura, care va impiedica laptopul sa stea intr-o pozitie optima. 


Mentenanta

 


Balamalele sunt de obicei atasate la rama laptopului prin suruburi. Pentru a mari durata de viata si functionalitatea balamalelor, nu este deloc o idee rea sa efectuezi o inspectie anuala a acestora. 

 


Pentru acest lucru, trebuie sa scoti capacele balamalelor si sa verifici daca suruburile care le fixeaza sunt stranse cum trebuie. Daca lipsesc anumite suruburi, contacteaza producatorul laptopului pentru a comanda suruburile de inlocuire. 

 


Balamalele care nu sunt prevazute cu toate suruburile sunt mai solicitate atunci cand inchizi si deschizi laptopul decat balamelele cu suruburile complete. Astfel, ele se pot uza mai rapid daca nu iei masuri pentru a inlocui suruburile. 

 


Lubrifierea balamalelor este posibila, dar nu este neaparat recomandata. Daca se utilizeaza un tip gresit de lubrifiant, acesta ar putea deteriora carcasa laptopului sau ar putea patrunde in anumite componente electrice. Este indicat sa consulti un tehnician profesionist daca simti ca balamalele necesita lubrifiere.

 


Alte probleme comune

 


De asemenea, balamalele pot fi deteriorate atunci cand laptopul este scapat de la inaltime sau deschis in mod fortat, dincolo de unghiul la care ar trebui sa se deschida. In aceste situatii, deteriorarea balamalelor poate reprezenta o problema secundara, deoarece ar putea aparea alte daune la nivelul componentelor.

 


Probleme de estetica

 


Majoritatea laptopurilor comercializate pe piata detin capace de balamale din plastic. Acestea se pot uza foarte usor, dupa fiecare folosire in care sunt fortate, insa uzura lor estetica nu indica neaparat si o uzura functionala a balamalelor.

 


Unele balamale pentru laptop sunt adapostite in interiorul ramei. Si ele se pot deteriora din punct de vedere estetic destul de usor.