Loading... Please wait...

Newsletter


Care sunt diferentele intre bateriile de laptop si cum o alegi pe cea potrivita?

Postat in data de 5th Sep 2018 @ 12:38 PM

Care sunt diferentele intre bateriile de laptop si cum o alegi pe cea potrivita device-ului tau? Laptopurile sunt alimentate de mai multe tipuri de baterii. Aceste baterii asigura alimentarea directa a laptopului.

 


Iata care sunt principalele tipuri de baterii de laptopuri!

 


Baterii din litiu-ion


Acesta este un tip de baterie pe care foarte multe persoane si-l doresc in privinta laptopurilor pe care le detin. Ele sunt destul de usoare si in general functioneaza mai bine decat celelalte tipuri de baterii. 

 


Spre deosebire de bateriile NiCad sau NiMh, bateriile litiu-ion nu au “efectul de memorie”. Efectul de memorie este caracteristica bateriilor de nichel si cadmiu care le determina sa isi piarda capacitatea de reincarcare completa daca sunt descarcate in mod repetat si apoi reincarcate incomplet.
De obicei, exista o optiune de incarcare rapida in cazul bateriilor de litiu-ion, ceea ce este bine atunci cand te afli intr-o situatie de criza. In cele din urma, acest tip de baterie este mai ecologic decat celelalte tipuri.

 


NiCad si NiMh

 


Doua tipuri mai vechi de baterii, odinioara populare in randul anumitor marci de laptopuri, sunt cele fabricate din nichel-cadmiu (NiCad) si nichel - hidrura metalica (NiMh). 

 


In prezent, bateriile din nichel-metal nu mai sunt atat de populare sau considerate a fi viabile pentru laptopuri.

 

Cum alegi bateria potrivita pentru laptopul pe care il detii?

 


Poti confirma ce tip de baterie are laptopul tau uitandu-te la eticheta sa. Exista cateva laptopuri care inca utilizeaza bateriile NiMh. Acest lucru este in regula, dar s-ar putea sa fie nevoie sa verifici daca ai putea gasi baterii de litiu-ion, pentru o posibila upgradare la tipul litiu-ion.

 


Pentru a prelungi durata de viata a bateriei NiMh este indicat sa o lasi sa se descarce complet in fiecare zi. De exemplu, dupa ce utilizezi pana la epuizare si apoi reincarci, las-o din nou sa se descarce de tot si apoi reincarc-o. Acest lucru ar trebui sa ajute bateria sa dureze un pic mai mult.

 


Laptopul tau ar putea avea doua baterii suplimentare inauntru: o baterie secundara, alcalina, in interior, care este utilizata pentru alimentarea ceasului intern al laptopului pe care il detii.

 


O a treia baterie optionala se poate dovedi utila in cazul in care te afli in anumite situatii in care ai nevoie urgenta de aceasta rezerva. 

 


De multe ori, esti nevoit sa te duci sa inlocuiesti bateriile uzate cu unele noi. Acestea se uzeaza in timp. 

 


Este foarte important, daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de laptopul pe care il ai, sa nu utilizezi baterii ale unor firme obscure, care sunt incompatibile cu marca de laptop pe care o ai. Acest lucru poate duce la supraincalzirea excesiva a laptopului.