Loading... Please wait...

Newsletter


Cum se intretine un display de tableta

Postat in data de 28th Aug 2018 @ 5:51 PM

In prezent, tot mai multi romani achizitioneaza tablete.

 

Portabilitatea lor le face sa fie atat de indragite.

 

Ele sunt mici, subtiri, pot fi transportate cu usurinta in ghiozdan si iti pot asigura acea doza de divertisment de care ai nevoie pentru a te destinde (atunci cand te uiti la un film pe tableta, te joci diverse jocuri sau, in cazul modelelor mai performante, lucrezi).

 

Pentru a te bucura cat mai mult timp de tableta pe care o detii, este important sa stii cum sa intretii display-ul acesteia.

 

Dincolo de faptul ca trebuie sa eviti sa o scapi din mana sau sa o trantesti cu forta de suprafete tari, trebuie sa stii si cum sa cureti display-ul si, in general, cum sa ai grijia de el astfel incat sa nu se deterioreze foarte rapid.

 

Cum se intretine display-ul de tableta?


In zilele noastre, multe tablete existente pe piata sunt dotate cu ecrane touchscreen rezistente la zgarieturi, datorita materialelor folosite in fabricarea lor. Astfel, ele nu se pot rupe si distruge atat de usor.

 

Iata cateva sfaturi esentiale de intretinere a display-ului de tablete! 


Alege-ti cu intelepciune instrumentul!


Foloseste numai degetele sau acel stylus (daca este comercializat cu tableta ta - cum ar fi de exemplu in cazul Galaxy Note 3). 

 

Invata limitele display-ului tabletei pe care o detii


Evita sa lasi ecranul tactil sa intre in contact cu alte dispozitive electrice. Exista multi oameni care cred ca magnetii iti vor deteriora tableta. Cei mai probabil ei nu vor face asta, dar pot strica sistemul magnetic incorporat, care este folosit pentru anumite aplicatii ale tabletei.

 

Foloseste “cu blandete” tableta


Acest lucru poate parea evident, dar nu trebuie sa atingi tableta cu obiecte ascutite sau sa o lovesti, pentru ca vei deteriora considerabil display-ul. Nu poti compara ecranul unei tablete cu al unui televizor.  De asemenea, desi s-ar putea sa ai tendinta de a fi entuziasmat in timp ce te joci pe tableta anumite jocuri precum Candy Crush, asta nu inseamna ca trebuie sa exerciti presiune excesiva asupra afisajului.

 

Nu permite display-ului sa stea “inactiv”


Ai auzit vreodata de termenul “burn in”? Acest lucru se intampla uneori atunci cand lasi ecranul tabletei inactiv pentru o mai lunga perioada de timp, asta fara a inchide tableta. Trebuie sa stii ca una dintre cele mai bune modalitati de a impiedica acest lucru este sa setezi ecranul sa se blocheze dupa o anumita perioada de timp in care, desi nu mai folosesti tableta, o lasi totusi deschisa.

 

In acest caz, soarele nu este prietenul tau


Este bine sa eviti expunerea device-urilor electronice pe care le ai in lumina directa a soarelui. Daca iti lasi tableta in lumina soarelui, poti deteriora considerabil calitatea acesteia.

 

Trateaza ecranul tabletei cu grija


Cand cureti display-ul tabletei, este bine sa utilizezi o carpa din microfibra. Daca folosesti o carpa umeda normala, trebuie sa ai putin mai multa grija.